2011. július 30., szombat

Az őrvidéki magyarság sorsa, 1922-1945 - Jelenlegi ára: 2 665 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Az őrvidéki magyarság sorsa, 1922-1945A könyv listaára: 3250 Ft. Leírás:
Botlik József kisebbségkutató történész, egyetemi tanár már számos munkájában foglalkozott a magyar államtól elszakított területeken élő magyarság történetével. Nemrég külön kötetet szentelt a korábban Nyugat-Magyarországnak nevezett, jelenlegi nevén Burgenlandként emlegetett terület magyar lakossága 1918 és 1921 közötti történetének (200809169). Újabb kötetében folytatja a korábban elejtett fonalat, s nyugatra szakadt testvéreink hányattatott történetét meséli tovább az 1922 és 1945 közötti időszakban. A kötet három jól elkülöníthető kronológiai részre oszlik. Az első rész azt vizsgálja, hogyan alakult át Nyugat-Magyarország 1922. január 1-éig Burgenlanddá. A második rész 1938 márciusáig, az Anschlussig vizsgálja az eseményeket - bemutatva az új hatalom berendezkedését, a magyar közalkalmazottak tömeges kiűzését Burgenlandból, az 1922. júliusi, második felkelőmozgalom eredményeként elszakított Pinka-völgyi falvak visszatérését, az új államhatár kitűzésének folyamatát, s a kisebbségi lét viszontagságait. Külön fejezetek foglalkoznak a gúzsba kötött anyanyelvi oktatással, a megnehezített hitélettel és a magyar kultúra reményt adó jeleivel is. A kötet harmadik része a német megszállás időszakát vizsgálja, 1938 és 1945 között, ismertetve Burgenland kettészakadásának folyamatát, az 1939. júniusi birodalmi népösszeírás hatásait, majd a Vörös Hadsereg általi felszabadítás hatását a magyar kisebbségre. A nem éppen elfogulatlan, ám mindenképpen rendkívül alapos monográfiát forrásjegyzék, bibliográfia, személynév- és földrajzinév-mutató zárja. ISBN: 978-963-88450-9-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 665 Ft

Az aukció vége: 2011-08-01 22:55
. Az őrvidéki magyarság sorsa, 1922-1945 - Jelenlegi ára: 2 665 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése